Onze club

Rotary Club Aalter behoort tot de internationale organisatie "Rotary International".  Onze leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven.  Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

Rotary Club Aalter telt momenteel 50 leden.     Wij zetten ons op dagdagelijkse basis in voor lokale sociale doelen zoals VZW De Toevlucht en VZW Aalternatief.   Wij doen dit niet enkel financieel, maar ook actief.  Een greep uit onze acties:

- Wij vullen elk jaar Sinterklaaspakketten voor de minderbedeelden in Aalter en omgeving in samenwerking met VZW De Toevlucht.

- In samenwerking met Natuurpunt financierden we het plantgoed van een bos in de Vallei van de Poekebeek en hielpen we al 2x met onze leden om te planten.

- In 2023 verzamelden en kochten we 43 fietsen.  Samen met de leden hebben we deze fietsen zelf afgeleverd aan VZW De Toevlucht.

- Wij geven kinderen van het 5e leerjaar van scholen van Aalter de kans om lokale bedrijven te leren kennen.

- In 2022 organiseerden wij een festivalconcert met Gabriel Rios.  Dit event bracht 15.000 EUR op.  Een bedrag dat integraal naar VZW Aalternatief gaat.


Rotary Club Aalter

De club werd gesticht op 16/01/1981 en officieel erkend op 16/02/1981. 

Rotary Club Aalter behoort tot het district 2130 en organiseert om de 2 jaar beurtelings een Festivalconcert in Aalter en de Biënnale Hedendaagse Kunst in Poeke.    Meer informatie op www.biennaleaalter.be.   

Volg Rotary Club Aalter ook op sociale media (Instagram, Linkedin en Facebook.

Contact

Voorzitter 2023/2024 Bruno Vanhulle: info@rotaryclubaalter.be